Buzz

Amai, de kinderen waren geboeid door jullie verhalen. Jullie zijn echte bruggenbouwers tussen heel veel culturen.


Gilian, student SKW en als stagiair mede-organisator van de Afrikadag in Jeugdhuis Fabota in Leuven, 3 april 2019.

Prachtige wereldverhalen voor groot en klein uit vier werelddelen, gebracht door vertellers uit vier werelddelen. Europa, Afrika, Azië en Amerika.


MAHMOUDI, 10 JAAR, PALESTIJNSE BELG OP HET FIRE FEST FESTIVAL VAN VOEM IN DE SINT-BAAFSABDIJ IN GENT, 31 MAART 2019.

Om de Vlaamse Vredesweek in te zetten had Pax Christi Vlaanderen in Antwerpen de interculturele organisatie De Verhalenwerf vzw uitgenodigd. Wij verzamelen verhalen, wisselen ze uit en vertellen ze, legt initiatiefnemer Walter Van Looveren uit. Verhalen bestaan in vele vormen: sprookjes, parabels, getuigenissen, metaforen, verzinsels. Ze bevatten wijsheden over onszelf, over universele vragen, over hoe wij de wereld zien en over de keuzes die we maken. Met verhalen slaan we bruggen tussen mensen en regenbogen tussen culturen en gemeenschappen. 
Zowel medewerkers als doelpubliek van De Verhalenwerf staan met beide voeten in de diversiteit. De Verhalenwerf werkt met en voor mensen met verschillende achtergronden, culturen en talen. Het was merkwaardig bij Pax Christi zowel een jonge Congolees, een Syrische vluchteling uit Raqqa en een Kameroenese moeder als twee rasechte Sinjoren even goed Nederlands te horen spreken. Zij brachten vredesverhalen ten gehore die ze nu eens zelf geschreven hebben dan weer van anderen gekregen.
Wat De Verhalenwerf brengt, is sterk door de eenvoud ervan. En telkens verrassend: Marie-Sandra Ngeloh had een verhaal klaar over de betekenis van de vredesplant in de Kameroenese cultuur en stelde tot haar vreugde vast dat er in de hoek van de bibliotheek aan de Italiëlei toevallig zo’n
Dracaena opgesteld stond. Louis Hendrickx had een ontroerend verhaal uit zijn eigen jeugd meegebracht. Hasan Autba vertelde het verhaal van een Syrische moeder die er door haar spaarzaamheid voor zorgt dat haar kinderen de aanslepende oorlogssituatie kunnen overleven. Een hedendaags en jammer genoeg echt gebeurd sprookje. Benieuwd wie na zes jaar even vlot Arabisch spreekt als Hasan Autba Nederlands.


NNN OP KERKNET.BE, 24 SEPTEMBER 2018

We willen de medewerkers van “De Verhalenbakfiets” Walter, Hasan en Wim hartelijk bedanken voor hun deelname aan ons Kinderfestival op het Sint-Andriesplein.
We hadden veel activiteiten: een concert op het podium, workshops, een springkasteel en …  de Verhalenbakfiets was de hele tijd non stop bezet. Onze kinderen waren heel blij en sprongen zelfs in de fiets tussen hun optredens.
Proficiat met zoveel succes, nog eens bedankt om mee te doen, en doe zo voort !!!


SVETLANA PANJSHERI, ORGANISATOR VAN HET KINDERFESTIVAL “VREDE EN VRIENDSCHAP”, 14 MEI 2018.

De vereniging heeft al verschillende projecten positief beëindigd en komt steeds weer met nieuwe ideeën. Het gaat om een inhoudelijkzinvol project met een grote meerwaarde voor de stad. Het is creatief en intercultureel uitgewerkt, waardoor het zeker aansluit bij Stadsmakers. De vereniging werkte in de vorige projecten eerder naar een volwassen doelgroep. Nu zetten ze ook specifiek in op het bereik van kinderen met bijvoorbeeld het organiseren van wereldsprookjesdagen.
Bij de Burgerbegroting werd een project voor een Verhalenbakfiets ingediend. Deze twee projecten kunnen elkaar zeker mooi aanvullen in de werking van De Verhalenwerf.


UIT HET COLLEGEBESLUIT VAN DE STAD ANTWERPEN BIJ DE GOEDKEURING VAN ONS STADSMAKERSPROJECT “EEN STROOM VAN VERHALEN”, 8 DECEMBER 2017.Advertentie